dilluns, 14 de maig del 2012

PIERO MARINI I LA REFORMA LITÚRGICA

Aquí trobareu, trclip_image001aduït al castellà, el primer capítol d’un llibre molt especial. El llibre es titula: A Challenging Reform. Realizing the Vision of the Liturgical Renewal, 1963-1975. Liturgical Press. 2008 N’és l’autor Mons. Piero Marini, que durant uns vint anys va ser mestre de cerimònies del Papa. El seu recorregut com a liturgista havia començat molt abans, el 1965, com a mà dreta de Bugnini.
El llibre ens ofereix una visió de la reforma litúrgica «entre bastidors»: començant el 1963 amb l'aprovació de la Constitució sobre la Sagrada Litúrgia, que va provocar una revisió a fons del culte catòlic.
El 1964 el papa Pau VI va establir el Consilium per a la aplicació de la Constitució sobre la Litúrgia, un cos internacional que operava amb considerable independència de les oficines de la Cúria Romanes ja existents.
Des del començament, nota Mons. Marini, els treballs del Consilium es van trobar amb la resistència dels membres tradicionalistes de la Cúria, que tractaven de reconduir la reforma oposant-se a un canvi litúrgic real i buscant mantenir el status quo.
La traducció castellana és treta d’un blog de partidaris de la litúrgia anterior… L’havien traduït per deixar que «fins aquí podíem arribar»… A la primera pàgina del text que poden consultar aquí, hi trobareu un comentari del P. Camilo Maccise, ocd., publicat a la revista «Vida Nueva». 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Seguidors